Scholing Aanvalsdetectie en Noodmedicatie bij Epilepsie
Tijdens de Scholing Aanvalsobservatie en Noodmedicatie bij Epilepsie leren professionals in de verstandelijke gehandicaptenzorg observeren conform de nieuwe aanvalsclassificatie en vervolgens wordt de vertaalslag gemaakt naar ervaringen uit de eigen beroepspraktijk.
We behandelen de verschillende fases van een epileptische aanval en de handelingen die hierbij horen. Vervolgens wordt de koppeling gemaakt naar het toedienen van noodmedicatie. Ook bespreken we de risico’s van noodmedicatie en de bijbehorende nazorg. We gaan hierbij uit van instellings- en persoonsgebonden protocollen en coupeerbeleid.
Hoofddoel:
Scholing aanvalsdetectie en noodmedicatie bij epilepsie
Bent u werkzaam in de verstandelijk gehandicaptenzorg en wilt u meer leren over het observeren van epileptische aanvallen en het toedienen van noodmedicatie? Tijdens de scholing aanvalsobservatie en noodmedicatie bij epilepsie leert u hoe u aanvalsdetectie effectief kunt toepassen en op de juiste manier noodmedicatie toedient.
De scholing start met een uitgebreide uitleg over het observeren van epileptische aanvallen volgens de nieuwste aanval classificatie. U leert de verschillende fases van een aanval te herkennen en hoe u deze kunt koppelen aan uw eigen ervaringen in de praktijk. Vervolgens wordt aandacht besteed aan het toedienen van noodmedicatie. Hierin komen niet alleen de verschillende toedieningsvormen aan bod, maar ook de risico’s, bijwerkingen en de benodigde nazorg.
Waarom deze scholing?
De scholing richt zich op zowel aanvalsdetectie als het veilig en effectief toedienen van noodmedicatie bij epilepsie. Dit gebeurt altijd op basis van instellings- en persoonsgebonden protocollen, zodat u kennis opdoet die direct toepasbaar is in uw dagelijkse werk.
Wat leert u tijdens deze scholing?
Aanvalsdetectie en observatie van epilepsie:
- Een epileptische aanval te herkennen en tijdens de aanval adequaat te observeren.
- Het juiste moment te bepalen om noodmedicatie toe te dienen.
- Na toediening de vitale functies van de cliënt te observeren en te bewaken.
Noodmedicatie bij epilepsie:
- Noodmedicatie correct toe te dienen met aandacht voor protocollen en aandachtspunten.
- De werking en mogelijke bijwerkingen van verschillende soorten noodmedicatie te benoemen.
- Verschillende toedieningsvormen van noodmedicatie in praktijk te brengen.
Certificaat en praktijkgericht leren
Na het afronden van de scholing ontvangt u een certificaat. Onze ervaren trainers bieden praktijkgerichte ondersteuning en maken gebruik van herkenbare casussen, zodat u de opgedane kennis direct kunt toepassen.
Met deze scholing versterkt u uw vaardigheden in aanvalsdetectie bij epilepsie en bent u beter voorbereid om noodmedicatie veilig en effectief toe te dienen.
Aanmelden