Studie

e-learning zonder certificaat

Onderwijsniveau

neutraal

Startdatum

nvt

Eerste hulp bij aanvallen

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor omwonenden van SEIN, bijvoorbeeld vanuit de wijk Wickevoort. Ook kun je deze cursus volgen als je vrijwillger bent of op een andere wijze bij SEIN betrokken bent en meer wilt weten over eerste hulp bij aanvallen. De cursus is openbaar, het staat iedere geïnteresseerde vrij zich in te schrijven!

Wil jij weten wat je moet doen als je een bewoner tegen komt die een aanval heeft? Volg dan deze korte cursus. Deze cursus is ook te volgen door andere geïnteresseerden of mensen die betrokken zijn bij iemand met epilepsie.

Je leert:

  • wat epilepsie is
  • hoe je epilepsie kunt herkennen
  • wat belangrijk is om te doen bij een aanval

Het is belangrijk om je te realiseren dat voor alle bewoners van SEIN een goede risico-afweging is gemaakt. Mensen die niet alleen kunnen zijn vanwege een verhoogd risico, zullen altijd begeleid worden door een woonbegeleider van SEIN.

Bewoners van SEIN die zelfstandig naar buiten gaan, kunnen wel een aanval krijgen. Wil je iemand kunnen helpen in zo’n geval? Maak dan deze korte cursus, waarin je leert wat je wel kunt doen en beter niet moet doen.

Aanmelden

Aanbieder

SEIN

Bij SEIN staan ongeveer 1400 medewerkers iedere dag klaar om zorg te bieden aan mensen met o.a. epilepsie. Daarmee willen wij hen helpen om zo goed mogelijk met epilepsie te leren leven. Zodat zij zo goed als mogelijk kunnen meedoen in het dagelijks leven. We onderzoeken de oorzaken en de behandeling van epilepsie. Dit doen we samen met academische centra en andere epilepsiecentra, in Nederland en in de rest van de wereld.

Meer informatie aanbieder

Ook interessant voor jou

in-company scholing

Basisscholing Epilepsie op locatie

Aanbieder Leerhuis Epilepsie Naar scholing
één- of meerdaagse scholing

Basisscholing Epilepsie Open Inschrijving

Aanbieder Leerhuis Epilepsie Naar scholing
in-company scholing

Vervolgscholing Epilepsie

Aanbieder Leerhuis Epilepsie Naar scholing
in-company scholing

Teamscholing Epilepsie

Aanbieder Leerhuis Epilepsie Naar scholing

Samen naar een beter niveau

Kempenhaeghe en SEIN zijn de expertisecentra op het gebied van Epilepsie in Nederland. Zij hebben de handen ineen geslagen om samen met andere partijen alle scholingen op het gebied van Epilepsie te bundelen.