Nieuwsbericht

Epilepsie 100% Open Access

De Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen (KNAW) stimuleert open access publiceren van wetenschappelijke tijdschriften en werkt hierin samen met de Nederlandse Onderzoeksraad (NWO) en Stichting OPUS. Dit heeft geresulteerd in OpenJournals.nl, een professioneel open access publicatieplatform voor wetenschappelijke, peer-reviewed tijdschriften. Het platform biedt volledige professionele begeleiding in het open access maken van zowel nieuwe nummers als van het archief van ‘Epilepsie’. We zijn er trots op dat we als Nederlandse Liga tegen Epilepsie voortaan gebruikmaken van het meest gebruikte open source publicatieplatform voor wetenschappelijke tijdschriften. 

Wat verandert er voor u als lid van de Liga?

‘Epilepsie, periodiek voor professionals’ blijft met dezelfde regelmaat verschijnen. We zorgen er voor dat u viermaal per jaar de meest recente informatie ontvangt over diagnostiek en behandeling van epilepsie en de inbedding hiervan in het Nederlandse zorgstelsel. Dit gebeurt vanaf maart 2022 niet meer ‘op papier’, maar digitaal. Het thema-nummer wordt op papier verzonden aan alle leden van de Nederlandse Liga en alle in Nederland geregistreerde neurologen én wordt digitaal aangeboden. Voor toegang tot de digitale uitgave van ‘Epilepsie’ dient u zich eerst te registreren via www.epilepsiejournal.nl. U kunt dit vanaf heden doen. Tijdens het inschrijven kunt u ervoor kiezen om op de hoogte gehouden te worden van publicaties en nieuwsberichten. Op deze manier bent u altijd up-to-date wat betreft het laatste nieuws omtrent wetenschappelijk epilepsieonderzoek. Voor nadere informatie of hulp kunt u een mail sturen naar info@epilepsieliga.nl.

We streven ernaar om bij het online gaan van een nieuw nummer u hierover te berichten met een nieuwsbrief. Het is daarom belangrijk dat uw e-mailadres bij ons bekend is, schrijf u daarom in via www.epilepsiejournal.nl.

Redactie

We hopen dat u, net zoals wij, enthousiast bent over deze nieuwe verschijningsvorm. Door de samenwerking met het OpenJournals platform gaan we verder met het professionaliseren van ‘Epilepsie’. Hiervoor zijn we afhankelijk van de professionals in de epilepsiezorg. Iedereen die mee wil denken en werken aan de transitie naar een blad dat in open access wordt uitgegeven, dat met enthousiasme wordt gemaakt en met plezier door een breed publiek wordt gelezen, is welkom.

Mocht u hierin interesse hebben, of een bijdrage willen leveren, dan horen wij dit graag via info@epilepsieliga.nl