Nieuwsbericht

Oproep eerste subsidieronde

Nationaal Plan Hoofdzaken start de eerste subsidieronde. Heeft u beschikbare kennis of een ‘best practice’ in de zorg voor mensen met hersen- en/of psychische aandoeningen? Dan kunt u vanaf nu subsidie aanvragen voor het versneld realiseren van de implementatie hiervan.

In deze subsidieronde is er ruimte voor projecten die gaan leiden tot het toepassen van bruikbare kennis over hersen- en/of psychische aandoeningen, die toepassingen naar de (bredere) praktijk brengen en structurele inbedding bevorderen.

Focus oproep

De oproep richt zich op ‘Oplossingen voor de patiënt van vandaag sneller realiseren’, de eerste programmalijn. Er kunnen subsidieaanvragen worden ingediend voor praktijken die direct invloed hebben op (behoud van) gezondheid, de kwaliteit van leven en het herstel van mensen met hersen- en/of psychische aandoeningen.

De subsidie bedraagt maximaal €200.000,- per aanvraag, met een looptijd van maximaal 2 jaar. Deze subsidieoproep sluit op 15 augustus 2023 om 14.00 uur. De vooraanmelding moet voor 4 juli 2023 binnen zijn.

Alle informatie over de subsidieoproep? Klik hier.

Informatiebijeenkomst

Maandag 12 juni om 10.00 uur organiseert Nationaal Plan Hoofdzaken in Den Haag een (hybride) informatiebijeenkomst om toelichting te geven over de subsidiemogelijkheid. Aanmelden kan door te mailen naar nationaalplanhoofdzaken@zonmw.nl. Geef in uw aanmelding aan of u fysiek of online bij de bijeenkomst aanwezig zal zijn.