Studie

e-learning met certificaat

Onderwijsniveau

HBO

Startdatum

7-9-2023

E-masterclass epilepsie bij kinderen

In de Coronacrisis zijn we geconfronteerd met de kwetsbaarheid van het klassieke onderwijs. We hebben hier vanuit SepiON (Stichting Epilepsie Onderwijs Nederland) op ingespeeld met een nieuwe onderwijsvorm, de e-masterclass. Een geaccrediteerd programma met online presentaties die men vooraf kan volgen, een live online workshop met epilepsie experts en een e-learning als posttoets. Professionals met voorschrijfbevoegdheid die kinderen met epilepsie behandelen, zijn van harte welkom om op 7 september & 9 november deel te nemen aan de SEPION e-masterclass epilepsie bij kinderen.

Onderwerpen en sprekers
De drie onderwerpen van deze tweede SEPION e-masterclass en de workshopleiders zijn:

  • Classificatie en diagnostiek Amerins Weijenberg
  • Syndromen en anti-epileptica Judith Verhoeven en Mariel Teunissen
  • Niet-medicamenteuze behandeling Eveline Hagebeuk

De e-masterclass is een scholing die bestaat uit de 3 onderdelen:

  • presentaties (deze dient u vooraf online te volgen)
  • live webcast: eeninteractieve workshop aan de hand van casuïstiek (7 september & 9 november)
  • e-learning als post-toets (facultatief)

Voordat de live sessie op 7 september & 9 november plaatsvindt volgt elke deelnemer online de drie presentaties. Deze voorbereiding neemt in het totaal iets meer dan een uur in beslag en is een verplicht onderdeel van het (geaccrediteerde) programma.
De presentaties behandelen de theorie van elk thema en dienen als basis voor de discussies in de drie interactieve workshops waarin de deelnemers met een expert aan de hand van casuïstiek de dagelijkse praktijk bespreken. Deze live sessies vinden plaats op 7 september & 9 november van 18.55 – 21.15 uur.

Vanaf 19.00 uur rouleren de deelnemers langs de drie workshops van 45 minuten o.l.v. epilepsie experts. In elke sessie volgen maximaal 10 epilepsiebehandelaars samen met de expert aan de hand van casuïstiek een interactieve workshop over de toepassing van dit onderwerp in de dagelijkse praktijk. Deelnemers kunnen ook zelf een eigen casus inbrengen die ze vooraf dienen in te sturen.

Het laatste (facultatieve) onderdeel van de e-masterclass is een e-learning waarin de kennis over deze drie onderwerpen nog eens getoetst wordt. Het gehele programma wordt ter accreditatie aangeboden voor neurologen en verpleegkundig specialisten.

Aanmelden

Aanbieder

Sepion

SepiON is een onafhankelijke stichting die al vanaf 1996 werkt aan de bevordering van de kennis van professionals in de epilepsiezorg middels nascholing. Een belangrijk jaarlijks terugkerende onderdeel is de basiscursus epilepsie die bestemd is voor arts-assistenten in opleiding tot kinderarts of neuroloog. Daarnaast organiseert SepiON eenmaal per jaar een gevorderdencursus epilepsie voor ouderejaars AIOS neurologie en verpleegkundig specialisten, een nascholing epilepsie voor verpleegkundigen en verzorgenden in de zorg voor mensen met epilepsie en een nascholing Epilepsie en Verstandelijke Beperking voor Artsen voor Verstandelijk Gehandicaptenen overige zorgprofessionals in de verstandelijke gehandicaptenzorg.

Meer informatie aanbieder

Ook interessant voor jou

e-learning met certificaat

Epilepsie (Gehandicaptenzorg)

Aanbieder Zorgpad Professional Naar scholing
e-learning met certificaat

Cursus Epilepsie

Aanbieder Care4Group Naar scholing
e-learning met certificaat

Omgaan met epilepsie gehandicaptenzorg

Aanbieder eLearning made Easy Naar scholing
e-learning met certificaat

Epilepsie (Gehandicaptenzorg)

Aanbieder Zorgpad Professional Naar scholing
e-learning met certificaat

Cursus Epilepsie

Aanbieder Care4Group Naar scholing
e-learning met certificaat

Omgaan met epilepsie gehandicaptenzorg

Aanbieder eLearning made Easy Naar scholing

Samen naar een beter niveau

Kempenhaeghe en SEIN zijn de expertisecentra op het gebied van Epilepsie in Nederland. Zij hebben de handen ineen geslagen om samen met andere partijen alle scholingen op het gebied van Epilepsie te bundelen.